dinsdag 20 november 2007

Zevenheuvelenomloop 18-11-2007













Om kwart over 6 ging de wekker op deze zondagmorgen. Echt wat een tijd zeg voor de zondag. Normaalgesproken draai ik me nog een ruim aantal keer om. Maar nu vlug wassen en aankleden want om kwart over 7 zouden er 2 vrienden op de stoep staan om ons op te pikken en verder te rijden naar nog 2 personen die met ons mee zouden gaan. Gezellig met z'n zessen op stap naar Nijmegen waar er 3 van ons zouden gaan lopen tijdens de 7heuvelenomloop en 3 voor ons de rusten probeerde te verbeteren door ons steeds op te zoeken. :-)
Nadat we een parkeerplaats gevonden hadden en lekker een bakkie koffie of thee genuttigd hadden, haalde we ons parcours en ons flesje water en gingen we van start.
Vanaf de wedren liepen we richting Groesbeek langzaam de bewoonde wereld uit. Het was lekker weer, wat fris maar wel droog. De omgeving lag er dus mooi bij. We waren om kwart over 9 gestart dus het was nog redelijk rustig. Langzaam aan kwamen we in het bos terecht en kon het stijgen en dalen beginnen. Had me er al op voorbereidt dat het best wel zwaar kon worden dus zijn we rustig begonnen. Was wel blij dat het droog was want anders had het denk ik een stuk gladder geweest en nog moeilijker om te lopen.

Op de 11 km hadden we onze eerste rust. We waren al gewaarschuwd dat de rusten tegenvielen. Dus we stonden ook niet verbaasd dat er een reuze rij stond voor een bakkie koffie. (met 1 koffiepot kom je natuurlijk ook niet ver) toch maar even een bakkie koffie gedronken om gauw onze weg weer te vervolgen. Toen richting de duivelsberg. Klonk angstaanjagend. :-) Gelukkig viel het allemaal wel mee. Had er erg tegenop gezien maar het viel ons niet tegen. Na 14 km was er een soeprust maar bij het zien van de lange rij en dure soep maar gewoon verder gelopen.
Toen even van de route afgeweken om lekker een pannekoek te gaan eten op de duivelsberg.
Na een uurtje onze weg weer vervolgd. Toen weer een stukje naar beneden. Nou ik wil er wel bij zeggen dat ik liever omhoog gaat. Sommige stukjes waren toch best wel stijl en moest moeite doen om overeind te blijven.



Inmiddels in het plaatsje beek gearriveerd. Hotel T'Spijker gezien. Nog aan de forumleden van walkers 4 walkers gedacht, maar wel meteen doorgelopen om de laatste kilometers af te leggen.



Onze verzorgingsleden(wat waren ze toch lief voor ons) nog gezien voor de laatste maal omdat ze ons niet meer konden bereiken. We passeerde manege de Maartenshoeve. De vermoeidheid begon nu wel te komen. Gelukkig was het niet zo ver meer en hadden we de stijlste heuvels wel gehad. We kwamen weer wat in de bewoonde wereld en nadat we het bordje Nijmegen weer gepasseerd waren liepen we het laatste stuk naar de finish. Met nog een mooi uitzicht over de Ooijpolder.

Om kwart over 3 waren we binnen. Na onze medaille opgehaald en nog een tshirt gekocht te hebben vertrokken we richting Tiel om daar nog een hapje te eten en een afsluitende foto te maken.
Om 20.00 uur waren we moe maar voldaan weer thuis.





















Geen opmerkingen: